Friday, April 28, 2006

Rengarenk Laleler


Belediyeye yöneltilen eleştiriler hakkında

Harcanan paralar yüzünden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yöneltilen eleştiriler hakkında bu yazıyı yazıyorum.
Doğru değerlendirme yapmak gerekir.
İstanbul 5 milyona yakın turist çekiyor bu sayı Pariste 50 milyon
Amaçlardan birisi de İstanbul u turizm merkezi yapmak zannediyorum bu tür estetik imaj çalışmalarıda bu düşünülerek yapılıyor. İstanbul yılda bırakın 50 yi 100 turist çekecek güzelliğe sahiptir ve lalelerde buna dahildir. İyi bakın fotoğraflara camilerle veya diğer yapılarla laleler arasındaki uyumu görürsünüz zaten

5 gün Sultanahmet ve Gülhane civarına gittim ve çektim bu fotoğrafları. Turistlerde oluşturduğuğu etkiyi gördüm bir turizmci olarak, çok sevinçliydiler ve fotoğraf çekiliyorladı hepsi lalelerin yanında.

Onu bırakın 15 milyon nüfuslu İstanbullar olarak bundan çok daha fazlasını hakediyoruz verdiğimiz vergilerle. 23 nisanda en az 500 bin kişi vardı ve ebeveynlerin ve çocukların yüzlerinden okunuyordu doğaya ve çiçeğe olan özlemleri. Adeta bayramdı lalelerin varlığı Gülhane de. Bu laleri 1.000.000 dan fazla kişi soludu, yanından geçti ve bunun bunalmış 15.000.000 nüfuslu bir şehir için ne anlama geldiğini iyi düşünün. İnsanlar evlerinden caddeye iniyorlar ne yeşil ne de bahçe görüyorlar.

ömer vural

Wednesday, April 26, 2006

Lalelerimizi koruyabilmek

Pek çok şikayet var inernette okuduğum insaların önünde göz göre göre lalele kopartılıyor ve kimse uyarmıyor. Benim de şahit olduğum olayda 23 NİSAN etkinliklerinde GÜLHANE de insanlar eziyorlardı laleler dahil tüm çiçekleri. Bazı ebeveynler çocuklarını uyarma gereği bile duymuyorlardı gördüğüm bazı durumalrda.

Bende uyardım güvenlikleri ve polisleri konu hakkında ama baştan savma cevap verdiler "kimse dinlemiyor" dediler oysa oraya giren kişiler daima değişiyordu, aynı insalar değillerdi ve anons yapılması gerekiyordu ve her bir dakikada bir kez ve polis arabasından anons edilebilirdi.

1 milyon YTL verilen çiçekleri korumaya örneğin neden 10000 YTL korumak içn ayrılmıyor veya görevi olanlar neden yapmıyorlar koruma işini? Yapmak zor bizim için ama bozmak çok kolay nedense? Kendileri için yapılan bu güzelliği korumayan insanları da gördükçe insanın içi burkuluyor "Bu kadar mı vurdumduymaz ve duyarsısız?" diye.

İçiniz biraz daha acısın bir mesajla. Hem de laleleri bizden alıp kendilerinin yapanların ülkesi Hollanda dan bir mesaj

"Sayin Ömer bey,
Bir devre adini yazdiran Lalelerimizi nasip oldu Istanbulu ziyaretim sirasinda gectigimiz hafta gordum.Laleleri ekmek parasi olarak goren Hollandada yasamama ve her sokakta lale gormeme ragmen laleler dogduklari vatanlarina Istanbula cok guzel yakismis. Ancak ne yaziktir ki halkimiz bu konuda cok bilincsiz,nasilmi? Bizi Istanbulda gezdiren otobusle yine o guzelim lalelerin yaninda gecerken bir hanimefendi'nin laleleri sokup bir cantaya koydugunu ve bir iki degil oradakilerin hepsine goz dikmis ardi ardina onlari sokuyordu.O kalabalik
Istanbul sokaginda kimse mudahale etmiyordu.Icim parcalandi bende sadece ben oyle dusundugumu zannederken Hollandali dostlar otobusu durdurup kadini kovaladilar.Yine kendimden utandim benim vatanimda Hollandililar lalelere ayni Hollandada oldugu gibi sahip cikmislardi. Bakarsan bag bakmazsan dag olur demisya atalarimiz,yagmacilik vE adamsendecilik damarlarimiza islemis.Damarlarimizdaki asil Turk kani bile bu pasi silemiyor. Sizin guzel fotograflariniza bu anim golge dusurdu ama Lale anavatanina gurbetten daha cok yakisiyor....

Koksal GOR
Kuzey Hollanda Millet Vekili
Amsterdam

Saturday, April 22, 2006

İstanbul lalelerle bu yıl bir başka



Friday, April 21, 2006

Lalelerin fotoğrafları

İstanbulda Sultanahmet'ten Lale Resimleri (Bugünkü Eklediklerim)